Pretty Woman wint Hein Roethofprijs 2015

​Het project Bloedlink waarin Pretty Woman samen met de Politie en Jongerenwerk Utrecht sexting en grooming tegengaan, heeft deze week de Hein Roethofprijs gewonnen. Het gaat hier wel om een gedeelde eerste plaats, samen met het project BuurTent uit Tilburg. Het prijzengeld van 20.000 euro moeten zij samen delen.

Vanuit De Rading zijn we bijzonder trots op dit resultaat en willen dan ook de collega´s van Pretty Woman van harte feliciteren.

De Hein Roethofprijs is in het leven geroepen door het ministerie van Veiligheid en Justitie. De bedoeling van de prijs is om nationale bekendheid te geven aan projecten die resultaten bereiken met de preventie van criminaliteit.

Hein Roethof was PvdA-kamerlid en begin jaren '80 was hij voorzitter van de commissie Kleine Criminaliteit van de Tweede Kamer. De commissie-Roethof kwam vooral in het nieuws door het beleidsplan Samenleving en Criminaliteit uit 1985, een krachtig pleidooi voor criminaliteitspreventie.

In 1987 riep het ministerie van Veiligheid en Justitie de Hein Roethofprijs in het leven. Pretty Woman heeft vandaag de prijs overhandigd gekregen van de huidige minster van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur.