Netwerkcoach Christel vertelt

"Ik werk al ruim 13 jaar bij De Rading. Tijdens mijn studie kwam ik hier terecht. Voor die tijd wilde ik eigenlijk naar een kinderziekenhuis. Maar na een stage daar wist ik gelijk dat het niets voor mij was. Want eenmaal bij De Rading, en door het werken met meiden, was ik om en weet ik dat mijn hart bij jeugdhulpverlening ligt."

Contact van jou met je netwerk verbeteren, is mijn doel

"Als netwerkcoach wil ik samen met jou het contact met je netwerk verbeteren. Bijvoorbeeld door te werken aan de relatie met je ouders, of die met je ooms en tantes. Dat kan ook. Daarnaast sta ik met jou stil bij het thema vriendschap. Gaan we op zoek naar antwoorden op vragen als:

  • Wat verwacht je van vrienden?
  • Wat vind je belangrijk in vriendschappen?
  • Hoe ga je vriendschappen aan?
  • Hoe onderhoud je vriendschappen?"
     

Wat ik ook doe, is trainingen geven over seksualiteit en relaties

"Deze trainingen geef ik aan zowel meisjes als jongens. Daarin laat ik je bijvoorbeeld met andere jongeren over verliefdheid en seksualiteit praten. Hierdoor leer je van elkaar, maar ook over jezelf. En daar voeg ik weer mijn kennis aan toe om van te leren. Ik sta dan niet als een strenge juf voor de groep hoor. Juist niet!

Laatst werd ik ziek, maar moest ik die avond nog een training geven. Het liefst was ik thuis gebleven en mijn bed ingedoken. Maar het werd zo'n leuke, leerzame training waarin iedereen zich vrij voelde om vragen te stellen en ervaringen te delen, dat ik blij was dat ik erbij was. Door al die positieve energie voelde ik mij meteen stukken beter."

Wat moet, dat kan! is mijn motto

"Telkens weer sta ik versteld van hoeveel moois jij, als jongere, te bieden hebt. Gewoon door je serieus te nemen. Daarom doe ik altijd mijn best om je te motiveren je stem te laten horen op een manier die effect heeft. Daarbij denk ik dan: wat moet, dat kan. En als het positief werkt, doen we het gewoon!"