Geslaagde Week van de Pleegzorg 2017

Van 1 tot en met 8 november vond dit jaar voor de derde keer de landelijke Week van de Pleegzorg plaats. Naast de verzending van een verrassing (Pleegzorgscheurkalender) aan al onze pleegouders, als blijk van waardering voor hun belangrijke werk, werden tijdens 'de week' ook extra informatieavonden voor belangstellenden georganiseerd evenals ontmoetingsbijeenkomsten voor pleegouders, werden actiespandoeken 'Doneer je schoolhek' opgehangen, en werd de pers actief benaderd.

Doneer je schoolhek

Deze wervingsactie is u tijdens en na de landelijke campagneweek vast niet ontgaan. Zo vroegen wij aan scholen in onze regio of zij een wervingsspandoek aan hun schoolhek wilden ophangen om aandacht voor pleegzorg te vragen. Op die vraag werd alom enthousiast gereageerd met als gevolg dat we 44 spandoeken (i.p.v. de geplande 30) hebben uitgereikt! 
Op vijf scholen was ook de Wethouder Jeugd van de desbetreffende gemeente daar op onze uitnodiging bij, om door zijn/haar aanwezigheid nóg meer ogen op pleegzorg gericht te krijgen.

   

 

Van links naar rechts: wethouder Kundiç (Veenendaal), wethouder Kosterman (Wijk bij Duurstede), wethouder Koops (Maarssen), wethouder Aboyaakoub-Akkouh (Nijkerk), wethouder Van Liere (Houten).

Pleegzorg in de regionale media

Natuurlijk porden we ook de media om aandacht aan pleegzorg te schenken en het groeiende tekort aan pleegouders. En dat is gelukt. De Rading haalde 23 keer de media. 21 keer 'de krant', 2 keer de radio!