De Rading start met pilot 'Buurtgever'

Geen werkgever, maar buurtgever

Onlangs is er op het Meidenhuis een nieuw project gestart. Er komen regelmatig meisjes op het Meidenhuis die tijdelijk geen dagbesteding of school hebben. Binnen het team Meidenhuis is vervolgens het idee ontstaan om bij lokale ondernemers te kijken of er een leuke samenwerking kan ontstaan. Zo kunnen de meiden iets terugdoen voor de buurt, halen ze meer voldoening uit hun dag en daarnaast oefenen zij ook verder in hun sociale vaardigheden.

Een van de ondernemers die hier erg enthousiast op reageerde was Nicole Albertema van Bloemenboutique Nicole. Zij wilde de uitdaging wel aangaan. Inmiddels is Tara* een paar keer bij haar komen helpen in de bloemenzaak. Deze week ontving het Meidenhuis deze mail van Nicole:

Wij hebben het vorige week erg leuk met Tara gehad, ze heeft goed meegedraaid en was erg enthousiast. Super leuk om te zien! En ook een soort van aanleg denk ik voor boeketten maken.
Het was ook leuk om te zien dat ze een klik met de andere meiden had. We hebben ook open gesproken over problemen en ik gaf aan dat dit totaal niet belangrijk voor ons is om te weten wat er in haar privé leven afspeelt, maar dat ik wel als ze behoefte heeft altijd een luisterend oor zal zijn.
Ik ben heel blij dat wij op deze wijze een steentje kunnen bijdragen en de meiden de mogelijkheid kunnen bieden even hun gedachte te kunnen verzetten.

We hopen dat meer lokale ondernemers het goede voorbeeld volgen!

* in verband met de privacy van onze cliënt is dit een fingeerde naam.